FA Žalgirietis

Ateitis Cup (2002m.)

Savaitgalį Vilniuje vyko tarptautinis futbolo turnyras, kuriame jėgas išmėgino ir FA“Žalgirietis“. Turnyre dalyvavo 24 komandos suskirstytos į 8 grupes. F grupėje pirmose rungtynėse susitikome, kaip vėliau paaiškėjo, su turnyro nugalėtojais – „Dinamo“ (Minskas) ir pralaimėjome rezultatu 0:2.Rungtynės buvo atkaklios, bet turime pripažinti, jog varžovai buvo stipresni ir pelnytai nugalėjo. Kitose rungtynėse sprendėsi antrosiso vietos grupėje laimėtojas. Rygos „Skonto“ neprilygo mums, nors Klaido įvartis buvo vienintelis iš keletos puikių galimybių. Taigi, penktadienio vakarą sutikome su pergale 1:0 prieš kaimynus iš Latvijos.

Šeštadienį žaidėme dėl 9 – 16 vietų. Pirmose rungtynėse susitikome su Baltarusijos komanda „BATE“. Teritorinę persvarą turėjome mes, sukūrėme daugiau pavojingų momentų prie varžovų vartų, tačiau užbaigti atakų tiksliu smūgiu niekaip nepavykdavo. Likus iki rungtynių pabaigos apie 5 min., Martyno slalomas baigiasi varžovų baudos aikštelėje...pažeidus taisykles. 11m baudinį siunčiamas smūgiuoti ,pailsėjęs tuo metu ant atsarginių suolelio, Meinardas. „Meina“ tikslus ir mes laimime šias rungtynes rezultatu 1:0.

Vakare dėl aukštesnių vietų žaidėme su Rygos „Shitik“ komanda. Tai buvo pačios nervingiausios rungtynės ir vaikams, ir teisėjui, ir tėveliams, nes keletoje epizodų teisėjas pagelbėjo svečiams. Nors ir atsilikinėjome 0:2, bet po Motiejaus tikslaus jau tik 1:2. Vėliau pats Motiejus uždirba 11m. baudinį, bet...Meinardas jo nerealizuoja, na ir paskutinis momentas, kada Kasparas pelno įvartį, teisėjas rodo į centrą, bet...kartu ir atšaukia savo sprendimą neužskaitydamas įvarčio. Pabaigoje rungtynių bandėme dar gelbėtis, bet latviai po kontratakos laimi šias rungtynes 3:1.

Sekmadienį žaidėme dėl 11-12 vietų su kita Rygos komanda – „Metta“. Pora kartų per keletą metų buvome su jais susitikę ir abu kartus nusileidome rezultatu 0:1. Tuose susitikimuose, kai žaisdavome 7x7, 9x9 latviai buvo pranašesni ir pagal žaidimą, tai dabar nors ir pralaimėjome tokiu pačiu rezultatu, tačiau demonstravome iš tiesų neblogą žaidimą. Kūrėme progas, bet užbaigti tiksliais smūgiais niekaip nepavyko. Apmaudu, bet minimum lygiųjų buvome verti.

Rungtynių su Rygos „Skonto“ nuotraukos ir įrašas su „Bate“ čia:

http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/809.html


 

Iki kitų susitikimųSmile

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043