FA Žalgirietis

Ateitis Cup – 2014

Kovo 20-22 d., Sportimos futbolo manieže, vyko Tarptautinis vaikų futbolo turnyras ,,Ateitis Cup – 2014”. Po ilgos pertraukos jame dalyvavo ir Žalgiriečio 2003 m.g. komanda. Turnyre be mūsų dar varžėsi komandos iš Baltarusijos ir Lietuvos. Pirmą kartą žaidėme per pusę aikštės 9x9, du kėlinius po 17 min.

Jau pirmose rungtynėse susitikome su stipria Minsko ,,Dinamo“ komanda. Žalgiriečių neišgazdino garsus svečių vardas. Nuo pirmų minučių vaikinai perėmė iniciatyvą, spaudė varžovus po visą aikštelę ir turėjo ne vieną galimybę pelnyti įvartį. Minskiečiai apsigynę taip pat nesnaudė ir kartais surengdavo pavojingus išpuolius. Atkaklios ir įdomios varžybos baigėsi be įvarčių, kovingomis lygiosiomis 0-0.

Antrame ture susitikome su Širvintų ,,Širvintos“ komanda. Varžovai neprilygo Žalgiriečiams meistriškumu. Visas varžybas atakavę Žalgiriečiai nepasigailėjo varžovų ir sutriuškino Juos net 11-0.

Paskutinėse pogrupio varžybose susitikome su FM ,,Ateitis“- II komanda. Nors varžovai buvo vyresni ir fiziškai pranašesni, Žalgiriečiai žaisdami kūrybingai ir techniškai šventė pergalę rezultatu 2-0. Pasibaigus pogrupio varžyboms ir susumavus iškovotus taškus, tapome A pogrupio nugalėtojais ir pusfinalyje susitikome su antra B pogrupio komanda, saviškiais ,,Žalgirietis“- II. ,,Žalgirietis“ - II atstovavo 2002 m. rezervinė sudėtis.

Pusfinalis buvo kovingas. Jaunimas norėjo įrodyti vyresniems savo vertę, o vyresni pastatyti jaunimą į vietą Smile. Šį kartą jaunimas buvo pranašesnis ir įmušęs tris sausus įvarčius šventė pergalę, bei iškovojo kelialapį į finalą.

Finale mūsų laukė ,,SDJUSSHOR-Dinamo“ Minsk, kuri tik po baudinių serijos pateko į finalą. Žalgiriečių nuteikinėti varžyboms nereikėjo. Visų akys degė ir visi veržėsi į aikštę. Finalas pavyko. Varžybos buvo atkaklios ir kovingos. Buvo daug gražių atakų, techniškų smūgių ir kovingų dvikovų. Pirmi finale pasižymėjo varžovai ir įsiveržė į priekį. Žalgiriečiai nepasimetė ir nesupanikavo, o kaip komanda dar labiau susivienijo ir greitai išlygino rezultatą. Atstatę pusiausvyrą Žalgiriečiai nesumažino apsukų ir kontroliuodami žaidimą pelnė antrą įvartį ir įsiveržė į priekį. Nors per likusį laiką galėjo pasižymėti tiek vieni, tiek kiti, bet daugiau įvarčių įmušta nebuvo ir teisėjo švilpukas paskelbė pergalingą rungtynių baigtį. Valiooooo.... Žalgiriečiai laimėjo finale ir tapo Turnyro nugalėtojais.

Šaunuoliai vaikinai. Nors į turnyrą neatvyko jame turėjusios dalyvauti Latvijos ir Rusijos komandos, bet tai nė kiek nesumenkina Žalgiriečių pergalės. Pirmą kartą žaisdami per pusę aikštės 9x9, vaikinukai maloniai nustebino trenerius savo brandžiu, technišku ir greitu žaidimu. Jie greitai apsiprato su didesne aikšte ir protingai išnaudojo jos plotus. Turnyro metu pasimatė ir klaidos, bet juk nugalėtojų neteisime ir neklysta tik tie, kurie nieko nedaro ;). Turnyras praėjo labai sklandžiai. Žalgiriečiai dėkoja organizatoriams ir varžovams. Apdovanojimo ceremonijoje buvo pagerbti: Rapoliukas, Džonikas, Šamšiukas, Markyzas, Augis, Svetla, Kajus, Tulabinis (išrinktas rezultatyviausiu turnyro žaidėju), Simukas, Igniukas K., Untė, Geniukas, Lauras, Deniska, Kipriukas (išrinktas geriausiu komandos žaidėju), Alex, Enrikė, Kristupas, Lukezė, Ainiukas ir Gabris Smile (tėveliai nesupyks, kad kai kuriuos pavadinau ne vardais Wink ). Treneriai dėkoja komandai ir ištikimiausiems sirgaliams - Tėveliams.

bwd  Nuotrauka 1/7  fwd

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043