FA Žalgirietis

Tartu Cup 2015

Spalio 9-11 d. Tartu (Estija) vyko tarptautinis vaikų, gimusių 2003m, turnyras. Pirmą kartą jame dalyvavo Žalgiriečio 2003 m.g.komanda ir tai pirmas turnyras, kuriame buvo žaidžiama 11x11. Iš viso varžėsi 12 komandų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Varžybos buvo vykdomos per visą aikštę, du kėliniai po 20 min.

Jaunieji Žalgiriečiai pateko į A pogrupį, kuriame dar kovojo FC Helios (Estija), FC Santos Tartu White (Estija), MRJK (Estija), AFA Olaina (Latvija) ir Saku Sporting (Estija). Žalgiriečiai šauniai pasirodė šiame turnyre. Pirmą dieną, tik atvykę žaidėme ant natūralios žolės. Vaikinukai greitai prisitaikė prie neįprastos aikštės (nes treniruojamės ant dirbtinės) ir 2-1 (Kipras, Nojus) nugalėjo ambicingus latviukus. Kiek pailsėję, jau ant dirbtinės dangos susitikome su FC Helios komanda. Sau įprastoje aplinkoje berniukai mėgavosi žaidimu ir nepaliko vilčių varžovams, nugalėdami juos net 5-0 (Denisas, Enrikė, Aleksas G., Faustas, Aleksas Ok.). Gerai nusiteikę išvykome ilsėtis ir ruoštis antrai dienai.

Šeštadienį laukė net trys varžybos. Jau pirmose varžybose sulaukėme rimto pasipriešinimo iš MRJK komandos. Po atkaklios ir permainingos kovos, baigėme kovingomis lygiosiomis 1-1 (Kipras). Antrose varžybose susitikome su FC Santos White komanda ir šventėme pergalę 3-0 (Kajus, Kipras 2). Paskutinėse pogrupio varžybose mums reikėjo pergalės, kad patektume į finalą. Vaikinai rimtai nusiteikė varžyboms ir po Kipro, Enrikės bei Fausto įvarčių pelnytai 3-0 nugalėjo Saku Sporting komandą ir šventė ne tik pergalę, bet ir kelialapį į finalą!

Finale mūsų laukė Estijos čempionai JK Talinna Kalev komanda. Augaloti ir stiprūs varžovai nuo pat rungtynių pradžios primetė savo žaidimą. Žaisdami agresyviai ir užtikrintai estukai greitai įsiveržė į priekį. Žalgiriečiai, prasileidę įvartį nesupanikavo, nusiramino ir pradėjo žaisti savo žaidimą. Nors žaidybinį pranašumą turėjo varžovai, mes irgi nenusileidome ir kūrėme atakas. Antrame kėlinyje žaidimas jau išsilygino ir po truputį bandėme paspausti varžovą, bet antras įvartis krenta į mūsų vartus ir rungtynių baigtis jau nulemta. 0-2 pralaimime finalą, bet nenusimename, nes pralaimėti stipresniam varžovui ir atkaklioje kovoje yra garbinga. Pirmas blynas neprisvilo ir žaidimas per visą aikštę suteikė daug gerų emocijų.

Turnyras estijoje Žalgiriečiams labai patiko. Komfortabiliame autobuse ilgas kelias neprailgo. Tik atvykus, įsikūrėme renovuotoje mokykloje, kuri labiau priminė viešbutį. Gyvendami ir miegodami kartu, vaikinai dar labiau susibendravo ir susigyveno. Geras maitinimas, patogiai sudėliotas tvarkaraštis, laiku atvykstantis autobusas, puikūs varžovai, viskas gerai organizuota... Visa tai leido mėgautis geru futbolu. Ačiū vienam iš rengėjų K. Gimbutui.

Vaikinukai tikrai pasirodė puikiai. Visi žaidė su ugnele, noru ir Žalgiriečiui būdingą žaidimą. Pralaimėjome šiai dienai stipresniai, galingesniai, geriau organizuotai ekipai. Treneriai dėkoja komandai už gražų žaidimą ir gerą elgesį: Rapolui, Kristupui, Aleksui G., Nojui, Markui, Justui, Kajui, Jokūbui, Gabrieliui N., Denisui, Ugniui, Simui, Osvaldui, Aleksui Ok., Augustui Kap., Augustui C., Džoniui, Faustui, Enrikei, Kiprui.

http://cup.fcsantos.ee/tartucup/results/b-12-2003/


bwd  Nuotrauka 1/4  fwd


 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043