FA Žalgirietis

Žaibo taurė 2014

Jaunieji Žagliriečiai šiltą spalio 4-tosios rytą startavo „Žaibo rudens taurėje“. 2004 gim.m. amžiaus grupėje mūsų klubą atstovavo dvi komandos (FA Žalgirietis-Žali ir FA Žalgirietis-Balti ), o varžovai buvo FM Žaibas-I, FM Žaibas-II, FM Audra, VFM, Kauno FM Fortūna, bei Panevėžio FA.

Pirmoji startavo Žalgirietis-Balti ekipa, kurios varžovai A grupėje buvo FM Audra, VFM ir FM Žaibas-1. Pirmasis blynas neprisvilo ir kukliu rezultatu 1:0 buvo įveikta FM audra, pergalingą įvartį pelnė Danielius. Antrosiose rungtynėse susitikome su VFM komanda, po atkaklios kovos ir praleisto 7m baudinio teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 0:1. Tokiu pačiu rezultatu baigėsi ir trečios grupės rungtynės prieš FM Žaibas-1 komandą. Sužaidus visus susitikimus A grupėje paaiškėjo, jog trys komandos surinko po vienodą taškų skaičių, o jaunieji žalgiriečiai dėl geriausio įvarčių sąntykio išmėgins savo jėgas dvikovoje dėl trečios vietos.

Sužaidus visus A grupės susitikimus atėjo laikas ir B grupėje rungtyniaujančiai FA Žalgirietis-Žali komandai. Jos varžovai grupėje buvo Panevėžio FA, FM Žaibas-II ir Kauno FM Fortūna. Pirmasis susitikimas grupėje su Panevėžio FA nieko gero nežadėjo, nes jau 4tąją minutę buvo prasileista kurioziškas įvartis po rikošeto, tačiau berniukai susiėmė ir netrukus pelnė išlyginamąjį bei pergalingą įvarčius. Pirmas blynas taipogi neprisvilo, iškovota pergalė rezultatu 2:1 (įvarčius pelnė Gustas ir Lukas Š.). Iškart teko žaisti ir antrąsias grupės varžybas, o varžovais bovo FM Žaibas antroji komanda. Rungtynės buvo sėkmingos mūsų berniukams, kurie pelnė 5 įvarčius be atsako ir laimėjo rezultatu 5:0. Du įvarčius pelnė Faustas, po vieną prisidėjo Kristis, Kasparas ir Gustas. Trečiosiose grupės rungtynėse teko susitikti su mūsų draugais kauniečiais - FM Fortūna. Pirmosiomis minutėmis vyko atkakli kova, bet netrukus žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir aukšto rungtynių tempo bei didelio berniukų noro dėka laimėjo rungtynes rezultatu 1:0. Pergalingą rungtyčių įvarį ir kelelapį į finalą pelnė Patrikas.

Sužaidus visus susitikimus A ir B grupėse paaiškėjo, jog žaliai baltiems kovoje dėl trečiosios vietos teks susitikti su FM Fortūna, o finale lauks turnyro šeimininkai FM Žaibas-1.

Susitikimas dėl trečiosios vietos buvo labai įtemptas, abi komandos turėjo po keletą labai realių progų pasižymėti, tačiau nuovargis ir vartininkų meistriškumas neleido išsiaiškinti nugalėtojų per pagrindinį rungtynių laiką. Teko išmėginti savo sėkmę 7m baudinių serijoje. Žalgiriečiams pritrūko šiek tiek sėkmės šioje loterijoje ir teko apsistoti ties 4-tąja vieta, pralaimėjus loteriją rezultatu 2:3. Nepaisant nesėkmės, berniukai pademonstravo charakterį ir meistriškumą kovojant su viena iš kauno zonos favoritų ekipa.

Iškart po baudinių serijos teko jėgas išmėginti ir Žalgiriečio žaliųjų komandai, kovoje dėl pirmosios vietos su puikiai pažystama FM Žaibas komanda. Finalas prasidėjo kiek vangiai, berniukų iki tol demonstruotas aukštas rungtynių tempas buvo sumažėjąs perpus... Pakako 8 minučių kol berniukai grįžo į savąjį ritmą ir pelnė tris įvarčius be atsako, švesdami pergale rezultatu 3:0. Prie komandos savo įvarčiais prisidėjo Mantas, Patrikas ir Gustas. Džiugu tai, jog varžovai mūsų komandinio žaidimo dėka viso finalo metu neatliko nei vieno smūgio į mūsų vartininko Dominyko ginamus vartus.

FA Žalgirietis – Balti komandos garbę gynė (Džiugas, Žygimantas, Matas K. Karolis, Danielius, Joris, Mantas P. Lukas M. Kovas bei Vaidas), geriausiu komandos žaidėju buvo išrinktas Joris.

FA Žalgirietis – Žali atstovavo (Dominykas, Rapolas, Nojus, Mantas M. Faustas, Kasparas, Patrikas, Emilis, Žygimantas, Kristupas, Lukas Š. Gustas ir Martynas). Geriausiu komandos žaidėju buvo išrinktas Kristupas, o geriausiu turnyro puolėju Patrikas.

Didelį Ačiū berniukams už sunkų darbą ir tėveliams (mūsų ultroms) už palaikymą taria treneris Vaidas.

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043