FA Žalgirietis

Žalgiriečių turnyras „Vilnius Cup – 2014”

Jau antrus metus FA ,, Žalgirietis“ organizuoja vaikų futbolo turnyrą ,,Vilnius Cup”. Šiais metais turnyras vyko trijose amžiaus U-12, U-11 ir U-10 grupėse ir jame iš viso dalyvavo 26 komandos iš Lietuvos ir Lenkijos. U-11 komandos šiais metais pirmą kartą žaidė per pusę aikštės, 9x9. Šio amžiaus komandų buvo daugiausia, net10 ir jos buvo suskirstytos į du pogrupius. A pogrupyje kovojo: Kauno ,,Tauras“, Vilniaus ,,Ateitis“, Vilniaus FM, FA ,,Panevėžys“ ir Vilniaus ,,Žaibas“. B pogrupyje santykius aiškinosi : ,,MOSP Jagiellonia“ Lenkija, Klaipėdos ,,Baltai“, Vilniaus ,,BFA“, Vilniaus ,,Granitas“ ir FA ,,Žalgirietis“.

Pirmą dieną ‚Žalgirietis‘ susitiko su Vilniaus ,,BFA“ komanda. Po atkaklios ir principinės kovos varžybos baigėsi lygiosiomis 2-2. Pailsėję antrose varžybose susitikome su Granito komanda. Nors turėjome iniciatyvą ir žaidybinį pranašumą, bet atsilikinėjome ir vos išnešėme sveiką kailį. Antros varžybos kaip ir pirmosios baigėsi lygiosiomis 1-1. Po pirmos dienos pasigirti pergalėmis negalime, bet niekas neprarasta ir viskas priklauso nuo mūsų pačių.

Antrą dieną nebeturime teisės klysti, jei norime pakovoti dėl taurės. Vaikinukai tai puikiai supranta, susikaupia, nusiteikia vyriškai kovai ir kaip iš natų pirmose varžybose 2-0 nugali „Baltų“ komandą, o paskutinėse pogrupio varžybose 1-0 laimime ir prieš „Jagiellonia“ ekipą. Surinkę 8 taškus, pogrupyje užimame antrą vietą ir turnyro pusfinalyje susitinkame su FA Panevėžiu.

Panevėžio komandą puikiai pažįstame ir visada žaisdami tarpusavyję kovojame iš paskutinių jėgų. Ne išimtis buvo ir šis pusfinalis. Nuo pirmų minučių aikštelėje užvirė vyriška kova. Abi komandos kovojo dėl kiekvieno kamuolio, kiekviename aikštelės plote. Žalgiriečiai pirmi įsiveržė į priekį, bet varžovai nenuleido rankų ir išlygino rezultatą. Principinė kova nugalėtojų neišaiškino ir pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 1-1. Baudiniai. Čia irgi vyko tikra drama, kuri mums baigėsi sėkmingai ir Žalgiriečiai po baudinių serijos iškovojo teisę žaisti finale.

Finalas. Čia mūsų laukia svečiai iš Lenkijos, ,,MOSP Jagiellonia“ komanda. Žalgiriečių nuteikinėti finalui nereikėjo. Visi vieningi kaip kumštis veržėsi į aikštę, kad savų žiūrovų akivaizdoje pirmą kartą iškovotų ,,Vilnius Cup“ taurę. Lemiamose varžybose Žalgiriečiai nepaliko vilčių varžovams. Nuo pirmų minučių perėmė iniciatyvą, dominavo aikštelėje visų rungtynių metu ir pelnytai nugalėjo 2-0. Komanda nuoširdžiai džiaugėsi iškovota Taure.

Viniaus Cup – 2014, tai pirmas mūsų turnyras po vasaros atostogų. Smagu, kad vaikai po poilsio greitai prisiminė techninius, taktinius įgūdžius. Ne viskas aikštelėje gavosi kaip norime, bet džiugina gan lengvas perėjimas iš žaidimo 7x7 į žaidimą 9x9. Kiekvienose varžybose komandoje atsirasdavo vis naujas lyderis, kuris vesdavo komandą į priekį. Ateityje laukia daug darbo, bet einame teisinga kryptimi ir tai džiugina. Treneriai sveikina ir dėkoja: Kristupui, Ainiui, Aleksui G., Augustui C., Kiprui, Ugniui, Simui, Rapolui, Markui, Laurui, Justui, Jokūbui, Džoniui, Denisui, Augustui K.,Kajui, Alex O. Taip pat ačiū mūsų didžiausiems fanams ir rėmėjams – Tėveliams.

 

bwd  Nuotrauka 1/12  fwd

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043