FA Žalgirietis

2005 m. komanda tarptautiniame turnyre Marijampolėje liko antra

„Žalgiriečio“ akademijos 2005 m. komanda gruodžio 19-20 d. vykusiame tarptautiniame turnyre Marijampolėje iki lemiamų rungtynių „šlavė“ visus varžovus, tačiau minimaliai pralaimėjo lemiamas rungtynes ir liko antra. Pirmą kartą savo komandos istorijoje žaisdami futbolo turnyre 9*9 jaunieji žalgiriečiai iš septynerių rungtynių laimėjo net šešerias ir džiaugėsi itin svetingų suvalkiečių surengto turnyro, kuriame dalyvavo Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos komandos sidabro medaliais.

Pirmajame varžybų etape žaliai balti rungtyniavo „A“ grupėje, kurioje įveikė visus varžovus: 3:0 kaimyninės Lenkijos Bialystoko „MOSP-Jagiellonia“, 3:0 Marijampolės „Sūduvą“, 1:0 Vilniaus FM antrąją komandą ir puikiu atakuojančiu stiliumi net 4:1 įveikė Baltarusijos atstovus Grodno „Neman“ komandą.

Šios pergalės garantavo jauniesiems žalgiriečiams ne tik pirmąją vietą savo grupėje, tačiau ir šešis įskaitinius taškus antrajame varžybų etape, kuriame po tris geriausias „A“ ir „B“ grupių komandas kovojo dėl 1-6 vietų galutinėje turnyro įskaitoje.

Pirmosios rungtynės antrajame etape tik dar kartą patvirtino žaliai baltų komandos rimtą paraišką į turnyro nugalėtojų vardus – 3:0 „nušluota“ anaiptol ne silpna ir trečiąją vietą turnyre užėmusi Kauno FM „Ąžuolas“ komanda, nors dėl neišnaudotų progų įvarčiui įmušti rezultatas galėjo būti ir didesnis. Antrosiose antrojo etapo rungtynėse jaunieji žalgiriečiai parodė tikrąjį kovotojų charakterį – pralaiminėdami 0:1 įdomiai „UKS Rona“ komandai iš Lenkijos, per likusias septynerias antrojo kėlinio minutes varžovams „atseikėjo“ net tris įvarčius (du Lukas ir vieną Mantas), laimėdami varžybas pakankamai įtikinamai 3:1.

Lemiamas rungtynes trenerio R. Klimavičiaus vadovaujama komanda žaidė su puikiai pažįstamu ir principiniu varžovu Vilniaus FM pirmąja komanda (tren. E. Malkevičius). Daugiau gynybinio pobūdžio itin atkaklias rungtynes 1:0 pavyko laimėti „amžiniems varžovams“, kuriems vieną kartą puikiu smūgiu vis tik pavyko „nuginkluoti“ puikiai turnyre vartininko pozicijoje rungtyniavusį Dovydą. Deja, atsakomųjų tikslių smūgių nebuvo ir turnyro Nugalėtojų taure džiaugėsi Vilniaus FM komanda.

Nepaisant pralaimėjimo principiniams varžovams, komandos pasirodymą turnyre gan gerai įvertino tiek komandai vadovavęs treneris R. Klimavičius, tiek pastarajam talkinęs antrosios 2005 m. komandos treneris S. Petrauskas. „Iki šio turnyro buvome sužaidę vos vienerias draugiškas rungtynes 9*9. Berniukai „įmesti į ugnį“ gan greit suvokė, kokie esminiai skirtumai atsiranda lyginant su žaidimu 7*7. Komanda iki lemiamų rungtynių, nors ir buvo atkarpų, kuriose aikštelėje teko „pavargti“, tačiau vertinant praktikos trūkumą, tikrai išpildė trenerių lūkesčius. Gaila, kad lemiamose rungtynėse ne visi komandos žaidėjai atlaikė rungtynių įtampą prieš mūsų principinį varžovą, tačiau, kita vertus, puikiai pamatėme, kokiose srityse turime dar stipriau pasitempti, kad ateityje įveiktume ne tik juos, bet ir kitas pajėgias komandas,“ – apie komandos žaidimą mintimis dalijosi treneris S. Petrauskas.

Geriausiu komandos žaidėju buvo pripažintas Albertas, o geriausio turnyro gynėjo prizą gavo Jonas, kuris pirmą kartą debiutavo pirmosios 2005 m. komandos gretose. Dar komandai turnyre atstovavo Nedas, Matas, Mantas, Lukas, Motiejus, Arminas, Tadas, Tauras, Dominykas, Dovydas, Vykintas, Ąžuolas, Eigirdas, Romas.

Treneriai dėkoja ne tik futbolininkams, bet ir turnyre komandą palaikiusiems ir į varžybas padėjusiems nuvykti Manto, Luko, Motiejaus, Alberto tėveliams, Mato seneliui. Jūsų palaikymas komandai yra labai svarbus!

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043