FA Žalgirietis

Pasitinkant Euro 2012

Visą birželį ne tik senojo žemyno, bet ir viso pasaulio futbolo gerbėjai gyvens „EURO 2012“ kovomis. Kas ketveri metai rengiamas Europos futbolo čempionato finalo turnyras šiemet svečiuosis dviejose šalyse – Lenkijoje ir Ukrainoje.

“Bet mums Europos čempionatas prasidėjo jau šiandien ”, - pasakė Lenkijos instituto direktorė Małgorzata Kasner kartu su Vilniaus futbolo mokykla „Ateitis“ surengtame Lietuvos vaikų futbolo komandų turnyro „Pasitinkant Euro 2012” Lenkijos instituto taurei laimėti atidaryme .

Vilniaus universalioje arenoje „Sportima“ į turnyrą atvykusius jaunuosius futbolininkus pasveikino Lenkijos Respublikos ambasadorius Janusz Skolimowski, Lenkijos instituto direktorė Małgorzata Kasner, futbolo mokyklos „Ateitis“ direktoriaus pavaduotojas, turnyro koordinatorius Kęstutis Gimbutas, Legendinis Lietuvos futbolininkas, treneris Valdas Ivanauskas, Lietuvos vaikų futbolo asociacijos prezidentas Romualdas Lavrinavičius.

Dviejose amžiaus grupėse varžėsi po 8 komandas, kurioms atstovavo 2002 ir 2003 metais gimę jaunieji futbolininkai. Pagrindinį prizą – kelionė į vieną „EURO 2012“ arenų Lenkijoje, kur jauniesiems Lietuvos futbolininkams rudenį bus surengta ekskursija, be to jie galės stebėti arenoje vyksiančias futbolo rungtynes – laimėjo, po aršios kovos, FA „Žalgirietis“ (2003) ir Panevėžio FA (2002). Visi vaikai ir jų treneriai buvo apdovanoti prizais su EURO 2012“ simbolika, o 1-3 vietų laimėtojai atminimo taurėmis ir medaliais.

Lenkijos instituto Vilniuje ir FM „Ateitis“ turnyre dalyvavo Vilniaus, Telšių, Šiaulių, Trakų, Utenos, Panevėžio, Kauno komandos. Turnyro organizatoriai viliasi, kad Lietuvos komandoms futbolo šventė įsimins visam gyvenimui.

Taip turnyrą aprašė Lenkijos Universitetas Vilniuje. Dabar apie viską smulkiau. Turnyras vyko vieną dieną, kur vaikai sužaidė 5 varžybas. Žalgiriečiai – 2003 papuolė į B pogrupį, kuriame dar varžėsi ,,Granitas“, ,,Ateitis – 2004” ir ,,Panevėžio FA“. Pogrupio varžybose Žalgirietis nepaliko jokių vilčių varžovams ir visus nugalėjo sausu rezultatu: „Granitą“ 5:0 ( Kajus 2, Kipras, Igniukas K., Simas), „Ateitį“ - 2004 3:0(Simas, Igniukas, Aleksas), Panevėžio FA 3:0(Justas, Kajus, Simas). Užtikrintai pogrupyje užėmę pirmą vietą, pusfinalyje susitikome su Šiauliais. Po dviejų Igno Sv., Simo ir Igno K. įvarčių 4:0 nugalėjome varžovus ir iškopėme į finalą, toliau kovoti dėl taurės ir kelialapio į Lenkiją, vieną iš EURO 2012 arenų. Finale mūsų laukė amžini varžovai BFA ( buvęs „Žalgiris-Griunvaldas“). Dar neužmiršome apmaudaus pralaimėjimo Dauguose ir nusiteikę kovai ėjome į finalą. Revanšas buvo ,,saldus“ . Po Simo, Igno Sv. ir Igno K. įvarčių rezultatu 3:0 laimėjome finalą, Taurę ir kelialapį! Visi turnyre dalyvavę vaikai buvo apdovanoti medaliais, asmeniniais prizais, o komandos prizininkės dar ir taurėmis. Organizacija buvo nepriekaištinga, aukščiausiame lygyje. Ačiū organizatoriams ir asmeniškai K. Gimbutui. O apibendrinant turnyrą, galime tik pasidžiaugti. Įmušta 18 įvarčių, o praleista 0, tai pasako viską! Treneriai džiaugiasi, turėdami tokią šaunią komandą: Rapoliuką, Justuką, Markutį, Jokūbą V., Ainiuką, Aleksiuką, Džonį, Augustą, Denisą, Kajuką, Igniuką Sv., Simutį, Šamšiuką, Igniuką K., Ugniuką ir linki toliau intensyviai treniruotis ir tobulėti. Ačiū Tėveliams už palaikymą ir gerą nuotaiką.

Tuo pačiu metu tik kitoje aikštės pusėje turnyro kovas pradėjo 2002m. žalgiriečiai. Gaila, kad mūsų ir jaunesnių žalgiriečių rungtynės vyko tuo pačiu metu, bet, net ir nematant kitų rungtynių girdėdavosi tėvų ovacijos, šūksniai, kuriais remiantis galima buvo skaičiuoti smingančius įvarčius į varžovų vartus. Stengėmės neatsilikti ir mes. Pirmose rungtynėse susitikome su FM "Tauras" komanda, kurią įveikėme rezultatu 4:1. Įvarčius šiose rungtynėse pelnė Meinardas - 2, Danielius ir Martynas. Didesnių problemų turėjome su Utenos KKSC ekipa, tačiau ilgiau ir protingiau kontroliuodami kamuolį, bei susikurdami žymiai daugiau pavojingų progų nugalėjome varžovus rezultatu 3:1. Šiose rungtynėse pasižymėjo Kostas -2, Martynas. Įdomu pažymėti, kad keletą įvarčių varžovams pelnėme galva, ko anksčiau praktiškai nepasitaikydavo. Kostas, Danielius, Nojus St., Kasparas ir kt. demonstravo puikų žaidimą "antrame aukšte", kas leido įvairiau užbaigti sėkmingas komandos atakas. Paskutinėse grupės rungtynėse susitikome su FA "Šiauliai" ekipa. Ramiai valdydami situaciją aikštėje ir taupydami jėgas pusfinaliui laimime šį mačą 3:1. Visus 3 įvarčius mūsų komandai pelnė Danielius, kuris neseniai atšventė savo pirmąjį rimtą 10 metų jubiliejų.

Pusfinalyje mūsų laukė SRC "Telšiai". Su šia ekipa turime nesenų sąskaitų, kai šių metų Lietuvos salės futbolo čempionato pusfinalyje pralaimėjome po dvejų rungtynių 1:3 ir 3:2. Taigi, turėjome grąžinti varžovams skolą. Vaikinukų nuteikinėti papildomai nereikėjo. Puikų pavyzdį demonstravo komandos kapitonas Danielius pelnydamas šiose rungtynėse 2 įvarčius. Dar vieną prideda nenuilstantis Meinardas ir varžovai "guldomi ant menčių" 3:0. Kerštas "saldus"☺.

Ir štai finalas. Pirmą kartą mūsų keliai susikerta su viena geriausių 2002m. šalies komandų Panevėžio FA, kuri yra pripratusi prie pergalių įvairiuose, net ir tarptautiniuose turnyruose. Rungtynes pradėjome truputį susikaustę, gal šiek tiek ir išsigandę. Varžovai sukūrė pora pavojingų epizodų prie mūsų vartų, bet nepasižymėjo. Įsidrąsinome ir mes. Ataka po atakos ir varžovas ne toks jau ir grėsmingas, kai turi daugiau gintis bei rūpintis jau savo vartų saugumu. Pastangos nenueina veltui. Meinardas puikiu tolimu, galingu šūviu muša pirmąjį rungtynių įvartį ir išveda FA "Žalgirietis" į priekį 1:0. Varžovai sutrikę ir dar po kelių atakų Danielius muša antrąjį (savo septintąjį šiame turnyre) įvartį šiose rungtynėse ir mes priekyje po pirmojo kėlinio jau 2:0 !!!. Antrasis kėlinys prasideda be didesnių gaisrų, tačiau artėjant varžyboms prie pabaigos varžovai didina spaudimą prie mūsų vartų mušdami aukštus kamuolius ir kovodami jėgos dvikovose. Kampiniai po kampinių prie mūsų vartų ir likus 2 minutėms su trupučiu varžovai įgrūda kamuolį į, gerai visą turnyrą vartus gynusio, Grego tvirtovę. 1:2 ir lieka labai nedaug laiko iki rungtynių pabaigos....Tuo metu kitoje aikštės pusėje mūsų jaunesnieji žalgiriečiai triumfuoja "nuleidę ant žemės" neparankius mums BFA futbolininkus ir prisideda prie gausaus žalgiriečių palaikymo būrio. Tačiau... džiaugtis visiems kartu dar buvo ankstoka. Lieka, viso labo, tik apie 45 sekundes, kampinis ir ...praleidžiame įvartį 2:2. Liūdna, bet tenka keliauti prie 7 metrų atžymos, kur jau psichologinį pranašumą turi varžovai, kurie tiesiog išsigelbėjo rungtynių pabaigoje. Dramatiškos pora paskutinių minučių, nuovargio požymiai sukliudė žalgiriečiams tiksliai realizuoti baudinius ir mes pralaimime po serijos 0:2. Dublis mūsų FA "Žalgirietis" klubui nepavyko, tačiau vaikai gali didžiuotis savimi už ryžtą, norą kovoti, už demonstruojamą futbolą, kuris maloniai nustebino net Panevėžio FA trenerį. Varžovų treneris po rungtynių sakė, jog nesitikėjo tokio gero mūsų komandos žaidimo ir priskyrė mus prie kelių geriausių šalies komandų, kurios ateityje kovos savo amžiaus grupėje dėl titulų. Taigi, trumpai įvertinus šių dviejų mūsų klubo komandų pasiekimus bei demonstruojamą žaidimo kokybę, galime tik pasidžiaugti, jog formuojasi tikrai geros komandos, su darbščiais, imliais futbolo žinioms vaikais. Tėvelių kolektyvai jau ...susiformavę☺!, nes tokio palaikymo reikia tik pavydėti. Šaunuoliai !!!

Mūsų laukia dar daug pergalių priešakyje. Nesustokime vietoje. Siekime jų visi kartu.

 

bwd  Nuotrauka 1/6  fwd

 

Aprangų katalogas


Rėmėjai








Kontaktai

VŠĮ ,,Žalgirietis“

Įmonės kodas – 302543503,
Adresas: P. Žadeikos 12-12, LT-06320, Vilnius
AB bankas „Swedbank“
Banko kodas 73000
LT 927300010124102043